David Espinosa: “El fracàs com a motor creatiu”


deliriosdegrandeza@hotmail.com
Divendres, 27 de març del 2009 / 21:30 hores
Entrada sense numerar / 5 euros
Venda anticipada: Servicam i a la taquilla del Gran Teatre.
A la taquilla de L’Escorxador, una hora abans del començament de l’espectacle.

Les paraules amb què es defineix David Espinosa descriuen a la perfecció el sentiment de frustració i d’ironia que assota a qui es decidisca a bussejar en qualsevol manifestació artística, el neguit de qui crea per a ell amb la certesa que mai no arribarà a l’expectativa, l’estereotip:

“Ja m’ho va dir la meua mare: oficial de molt, mestre de poc. Ni actue, ni balle, ni cante, ho faig tot junt. Intente no preconcebre res en cada projecte, deixar que les idees originals, els punts de partida, es desenvolupen amb total llibertat i em duguen a llocs inesperats, sense prejutjar, sense posicionar-me en una estètica o estil. Òbric la nevera, trac el que hi queda i cuine. Improvise, no mire receptes ni vaig al súper a per ingredients que m’imagine.

Tampoc no sóc un artista compromés, crec que l’única denúncia honesta és la que fem de nosaltres mateixos. Dubte de la meua condició d’artista, de la utilitat del que faig i de la meua necessitat expressiva. Potser siga un xafarder. Per això, sempre m’ha interessat situar-me entre el sublim i el patètic, entre la realitat i el desig, el conflicte i la frustració que sorgeixen d’aquest contrast, i la visió irònica de tot això, aquell riure dolorós davant l’acceptació dels nostres problemes, errors i defectes, i la precarietat dels mètodes que inventem per a resoldre’ls. El fracàs com a motor creatiu.”

Ell i Àfrica Navarro han anat més lluny i constituïts en El Local Espacio de Creación s’han convertit en el seu propi motor, sempre buscant l’art del moviment, i amb l’objectiu d’oferir un espai als artistes on es fomente l’intercanvi i la investigació. Les seues investigacions fora del teatre convencional, amb una llarga trajectòria, es conjuguen en deliriosdegrandeza@hotmail.com amb Internet com un mitjà en el qual les aspiracions de l’individu troben un aparador per a ser el que no són, sols davant milions de possibles espectadors.

delirios-de-grandeza-2 delirios-de-grandeza-3

delirios-de-grandeza-4 delirios-de-grandeza1

llegir-en-castella

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: