Gonzalo Escarpa: visual, escenari i poesia


Laboratori de Creació Poètica, de Gonzalo Escarpa
9, 10 y 11 de març del 2009 / 20:30 hores
Preu: 20 euros
Places limitades: 15 alumnes
Inscripcions: info@centrelescorxador.com
Envieu un text poètic i una xicoteta biografia a aquesta mateixa direcció una vegada realitzada la inscripció. Termini màxim per a acceptar sol•licituds amb el currículum: 1 de març del 2009.
Procediment de matriculació.

chapa1

Gonzalo Escarpa (Madrid, 1977) és un treballador incansable de les paraules. El seu currículum està esguitat de producció, premis i, el que és més important, d’un vessant pedagògic i d’investigació que el converteix en un dels màxims exponents del laboratori de creació poètica que representa. Fuig de la mètrica per a arribar a la mètrica, de la poesia per a arribar a la poesia i de les coses acadèmiques per a arribar a allò que és acadèmic.

El seu viatge intel•lectual, sempre compartit i enriquit pel seu tarannà col•laborador, s’aparta del camí per a trobar-ne el seu propi. No ve a ensenyar-nos la via ni a dir-nos com caminar-la; ve a donar-nos eines perquè cada un trobe el seu propi trajecte explorant tots el mitjans al nostre abast.

Gonzalo Escarpa escriu poesia i recita poesia però més enllà d’aquests ingredients imprescindibles és gestor cultural, investigador, professor i agitador. Dirigeix Redfósforo (art+creació+cultura+acció), dirigeix el Centro de Difusión Poética de Madrid i el grup de sistemes integrals de creació. Des de La Piscifactoría coordina els tallers de creació poètica i és aquesta experiència la que l’avala per a fer el taller a l’Escorxador. En el seu compte de YouTube podeu veure les activitats en les quals participa activament.

Membre de diferents plataformes culturals i actiu en diferents grups d’experimentació poètica i visual, els seus tallers se centren en la deconstrucció pràctica de la poesia i en l’anàlisi d’un gènere que ha sobrepassat la rigidesa dels llibres. Mostra evident dels nous camins de la poesia és «Leer os hará libros», un programa de literatura que Gonzalo Escarpa presenta en Literalia TV amb Ignacio Merino.

També pot interessar-te:

Deja un comentario